اخبار بین المللی, طب ترمیمی اخبار بین الملل
شماره: 29313
1397/03/01 - 11:30
منشا کلیوی سلول های بنیادی آمنیوتیک بدست آمده طی زایمان های سزارینی

مایع آمنیوتیک به طور معمول می تواند بدون این که آسیبی به مادر یا نوزاد بزند بدست آید. پیش از این محققین نشان داده اند که مایع آمنیوتیک حاوی سلول های بنیادی مزانشیمی است که پتانسیل تمایزی و بازسازی کنندگی بالایی دارند.

به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، سلول های بنیادی مشتق از مایع آمنیوتیک می توانند سیستم ایمنی را تنظیم کنند، سرطان زا نیستند و می توانند در قالب سلول درمانی برای نواقص استخوانی، سکته ایسکمی، مشکلات مثانه و بیماری های ریوی استفاده شوند، اما تاکنون منشا این سلول های بنیادی آمنیوتیک مشخص نبوده است. همکاری بین چندین انستیتو در زمینه سلول بنیادی و طب بازساختی به سرپرستی دکتر جیمز آدجای در دانشگاه دوسلدورف برای اولین بار نشان داده است که مایع آمنیوتیک حاوی سلول های بنیادی مزانشیمی است که از کلیه منشا گرفته اند. تعداد این سلول ها با افزایش مدت زمان بارداری افزایش می یابد که بدین معنی است که مایع آمنیوتیک بدست آمده طی زایمان بیشترین تعداد این سلول ها را داراست زیرا در این زمان حجم مایع آمنیوتیک در بر گیرنده جنین به بیشترین میزان خود رسیده و با ادرار جنینی نیز ترکیب شده است.

مشخصه های کلیوی سلول های بنیادی مایع آمنیوتیک، منبع سلولی امیدوار کننده ای را برای تحقیقات نفرون زایی، مدل سازی بیماری های کلیوی، تست سمیت نفرونی و غربالگری دارویی فراهم می آورد. تولید ارگانوئیدهای کلیوی سه بعدی به طور مستقیم از این سلول ها، بدون این که نیاز به تولید سلول های بنیادی پرتوان یا کشت سلول های کلیوی بیوپسی های کلیوی باشد، می تواند دیدگاه های ارزشمندی را در مورد نحوه تکوین کلیه ارائه کند.

پروفسور آدجای می گوید: پژوهش های در دست انجام ما روی سلول های بنیادی کلیوی به طور مستقیم جداسازی شده از ادرار در ترکیب با زیست شناسی مولکولی و آنالیزهای بیوانفورماتیک ژن های بیان شونده بوسیله این سلول ها، محققین را متقاعد ساخته است که این سلول ها از کلیه منشا گرفته اند.

پایان مطلب/

©2013 Royan Corporation. All Rights Reserved